Rodzaje kanapek fast food

Każda restauracja typu fast food posiada w swej ofercie niepowtarzalne kanapki, charakteryzujące się określoną recepturą. Burgery zazwyczaj robione są z bułki, kotleta (wołowego, drobiowego lub fileta rybnego), cebuli, pomidora, ogórków konserwowych, sałaty, sera, majonezu oraz keczupu.

W barach szybkiej obsługi najczęściej można zamówić klasyczne hamburgery, czyli bułkę z wołowiną i innymi dodatkami. Znaną kanapką jest także cheeseburger – hamburger z dodatkiem sera.

Twórcą pierwszej kanapki cheeseburger był Lionel Stenberg, który w 1924 roku dorzucił na rozgrzanego na grillu hamburgera plasterek żółtego sera. Częstą propozycją w barach szybkiej obsługi jest także fishburger, czyli bułka z filetem rybnym.

W fastfoodowych kanapkach można jednak odnaleźć dużo więcej propozycji, przygotowywanych według własnych przepisów. Bułki posiadają także swoje własne, niepowtarzalne nazwy, jak na przykład Big Mac, dostępny w restauracjach sieci McDonald’s.

W bułkach, serwowanych w barach szybkiej obsługi, znajdują się także składniki, takie jak bekon, placki serowe czy smażona cebulka..

syfon do umywalki https://www.niebieskalazienka.pl/s/syfony-do-umywalek-82 sklep internetowy Niebieskalazienka.pl firany ekrany panele https://styl-sklep.pl/dekoracje-okienne,43,0.html dekoracje okienne - zasłony, firany, rolety rz